Privat Socialrådgiver Karin B Nissen

Specialist på børne og voksen området - social, psykiatri, handicap

Klinik for Psykoterapi - hundeassisteret kognitiv adfærdsterapi

§ 54 støtteperson for forældre med anbragte børn

Vi anvender cookies! Hvis du fortsætter på siden accepterer du det. Læs mere her: https://karinbnissen.dk/cookies

Blog

Blog

Hundeassisteret terapi

Posted on September 17, 2021 at 8:05 AM

SERVICEHUND ❤ TERAPIHUND ❤ OMSORGSHUND - kær ven har mange navne ❤SERVICEHUND


Siden 1970’erne har man i USA – og fra en gang i 1990’erne i Danmark – kendt til begrebet servicehunde.


Servicehunde anses for at være et hjælpemiddel og i Danmark kan man få en servicehund bevilget på baggrund af serviceloven §112.


Det er en betingelse for, at der kan ydes støtte til hjælpemidler til borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, at funktionsevnen er varigt nedsat. Desuden skal kommunen vurdere borgerens egnethed til at have servicehund.TERAPIHUND 


Allerede i 1950'erne forskedes i Sverige i brugen af hunde som støtte i psykoterapeutiske samtaler.


De tidligste fund gik på, at de fleste klienter slappede bedre af og blev mere tilgængelige for samtaler. Terapeuterne fandt, at de selv blev mere afslappede, når deres hunde deltog i det terapeutiske arbejde.


Nu ved vi mere om de positive kemiske og hormonelle forandringer i mennesker som samværet med hunde kan forårsage. Fx ved vi at mængden af stress-hormonet cortisol i blodet falder mens mængden af velvære- og kærlighedshormonet (det har fået dette navn fordi det blandt andet udskilles ved kram og kys) oxytocin stiger.HUNDEASSISTERET PSYKOTERAPI 


Jeg har været uddannet psykoterapeut og coach i snart 20 år og som noget nyt tilbyder jeg hundeassisteret psykoterapi.


Min 6 år gamle allergivenlige Labradoodle "Bine" deltager ofte i samtaler på mit kontor. Hun reagerer på stemninger i rummet og byder sig til, afleder, trøster og grounder, når noget er svært at tale om. Hun bestemmer selv hvornår og hvordan hun vil deltage.


Under NADA-behandlinger lægger hun sig i nærheden og hviler. Ofte småsover hun imens, så er hendes dybe vejrtrækning beroligende.


"Bine" er under certificering som terapihund og som servicehund. Der gælder forskellige regler for, hvor en certificeret hund må medbringes.


"Bine" kan indgå i et samarbejde omkring oplæring af færdigheder til fx at tage offentlig transport, gå i butikker og på café med støtte fra en hund. Har du behov for hjælp til at lære (igen) at færdes ude blandt andre mennesker, så kontakt mig for en snak om, hvordan "Bine" og jeg kan støtte dig.


Du kan følge "Bine" på Facebook: https://www.facebook.com/servicehundenbine ;Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

255 Comments